Perheessämme on aina ollut koiria. Riitan lapsuudenkodissa oli ajokoiria hänen isänsä harrastaessa metsästystä. Heillä oli aina joskus myös ylimääräisiä hoitokoiria. Heikin kotona taas on ollut aina pystykorvia.

Ensimmäinen yhteinen koira meille tuli kun tyttäremme Jenni lähti kouluun. Koira oli "puhdas sekarotu", jolla oli jalo nimi ’Parooni’! Paroonin kuoltua meille hankittin bernhardinkoira, Bella. Valitettavasti jouduimme luopumaan Bellasta jo viisivuotiaana. Tämän jälkeen meille tulikin ensimmäinen amerikanakitamme (silloiselta rotunimikkeeltään akita inu) Basnauz Zakahara eli tuttavallisesti ’Veera’. Tästä eteenpäin rotuvalinta oli selvä ja amerikanakitamäärämme alkoi karttua. Ensimmäinen jämti puolestaan saapui perheeseemme vuonna 1998. Näiden kahden rodun kanssa olemme lähteneet eteenpäin.

Amerikanakitat ovat perheessämme puhtaasti vahti- ja seurakoiria, joiden kanssa Riitta käy näyttelyharrastuksessa. Heikki taas on henkeen ja vereen hirvenmetsästysmiehiä ja hänen jämtinsä saavatkin harrastaa tätä käyttötarkoitustaan aina kun siihen mahdollisuus tulee!